Rugby 640G - En roterande planlaser som klarar hårdhänt miljö

Av Håkan Dahlgren, 2017-04-02 15:00

För byggare som arbetar med såväl horisontell som vertikal uppriktning, både inom- och utomhus, är den pålitliga och robusta bygglasern Rugby 640G ett utmärkt komplement till våra befintliga roterande laserinstrument.   

Leica Rugby 640G NY.jpg

Den högpresterande roterande planlasern Rugby 640G är en kvalitetslaser från Leica, avsedd för horisontell och vertikal avvägning inom byggsektorn. Modellen arbetar med grön laserstråle, eftersom det mänskliga ögat ser grönt ljus fyra gånger bättre än rött laserljus.

Denna gröna laser är baserad på den senaste diod-tekniken, vilket gör att laserstrålens synbarhet sträcker sig upp till 30 m beroende på ljusförhållandena. Vid framförallt inomhusarbeten krävs då oftast ingen mottagare. Rugby 640G kan även användas liggande, så att laserljuset roterar i vertikalplanet. En bra funktion t.ex. vid uppsättning av väggar. Lasern är självnivellerande horisontellt och vertikalt, har en drifttid på närmare 60 timmar och är IP 67-klassad.

Vidare har Rugby 640G tre olika skanningslägen för markering inom ett visst område/riktning och det går även att lägga fall och lutning manuellt, i både X- och Y-led. Det finns dessutom en automatisk s.k. "plumb down"-funktion, där en grön laserstråle ger en exakt referenspunkt i lod, vinkelrätt mot rotationsplanet.

Planlasern levereras tillsammans med millimetermottagaren Rod Eye 120G samt alkaliska batterier.

Läs mer om produkten här och se övriga produkter från Leica här!
Artikel nr 23207-1019

 

Kategorier: Mätteknik

Håkan Dahlgren

Håkan Dahlgren

Kategorichef Mätteknik

hakan.dahlgren@luna.se